Apartament smart 100% – cu solutia de automatizare Loxone!

Apartament smart 100% – cu solutia de automatizare Loxone!

Majoritatea oamenilor au deja așteptări speciale când vine vorba de casa lor de vis! Solutia de automatizare cladiri de la Loxone era exact sistemul ce se incadra perfect la acest proiect.

Ce a fost implementat?
Desi este situat intr-un bloc comunist de beton (pe vremea cand nu se facea rabat la beton), proprietarii si-au dorit renovarea apartamentului într-un stil smartcozy, iar partenerul gold Loxone, OptiX SECURITY, a fost ales pentru a proiecta si instala solutiile de automatizare dorite.

Solutii implementate de echipa OptiX:
*automatizare smart home LOXONE
*ventilatie descentralizata cu recuperare de caldura si monitorizare calitate aer
*control incalzire in pardoseala
*control aer conditionat
*monitorizare consum energie
*control jaluzele – umbrire in functie de pozitia soarelui
*izolatie exterioara vata bazaltica 15cm
*centrala caldura in condensatie
*control iluminat
*control acces nuki
*audio-video
*securitate
*monitorizare consum energie
*monitorizare senzor inundatie
*monitorizare senzor gaz
*ventilatie baie + dezaburire automata oglinda in momentul activari scenei “Dus”

Iluminat

Un apartament smartcozy are nevoie de scenarii de iluminat ambiental pentru a crea atmosfera perfectă in functie de fiecare situatie. Folosind iluminatul LED reglabil cu spoturi si pendul led de la Loxone, au fost create stări diferite pentru o varietate de ocazii. De exemplu, a fost creată o scena de iluminat pentru vizionarea filmelor, în care lumina benzilor led este dimata, jaluzelele sunt coborâte și proiectorul și sistemul audio sunt activate în același timp. La intrarea in casa, iluminatul se aprinde automat in functie de ora din zi, si se inchide automat dupa 10-15 minute daca nu detecteaza miscare. În plus, funcționează împreună cu sistemul de umbrire pentru a face interiorul cât mai confortabil posibil, optimizând în același timp consumul de surse costisitoare de energie. Dacă este necesară intervenția manuală în setările subsistemelor individuale, este nevoie de un singur clic pe zona corespunzătoare a aplicației Loxone sau intrerupatorului smart Touch Pure.

Control

Intrerupatorul smart Touch Pure se integrează perfect în estetica designului interior și oferă un control complet asupra tehnologiei din interior. One Touch înlocuiește până la cinci comutatoare convenționale, economisind spațiu pe perete și oferind o experiență vizuală estetica ridicata, completată perfect de suprafața elegantă de sticlă a versiunii Touch Pure.

In plus, comutatorul contine un senzor de temperatura si umiditate care ajuta la mentinerea climatului dorit in apartament. În cooperare cu aparatul de aer condiționat și incalzirea in pardoseala, temperatura din apartament este întotdeauna la nivelul optim, adaptată dorințelor și prezenței rezidenților. În acest fel, se pot realiza economii suplimentare fără a fi nevoie să sacrifice confortul. Incalzirea este asigurata de o centrala smart de la Viessman pe gaz, iar instalarea unui sistem inteligent pentru controlul acesteia permite economii de pana la 38% la consumul de gaz!

Functiile de mai sus sunt programate sa functioneze automat, fara a fi nevoie de interventia utilizatorului, datorita senzorilor de prezenta si de calitatea a aerului instalati, cat si a celor de temperatura si umiditate care sunt integrati in “intrerupatoarele” Touch Pure Tree Loxone.

Dispozitivele de ventilație descentralizate cu recuperare de caldura de la LEAF VENTILATION sunt instalate în living si dormitor și funcționează în perechi: unul  transportă aerul proaspăt exterior în interiorul încăperii, îl filtrează și îl încălzește, în timp ce celălalt dispozitiv evacuează aerul vechi din interior spre exterior. După 70 de secunde, dispozitivele schimbă direcția de ventilatie. Pur și simplu nu este necesara deschiderea ferestrelor pentru a aerisi spatiul – ducand la o economie de caldura si energie si la o calitate ridicata a aerului din incaperi.

Manerele” speciale de la geamuri sunt folosite atat ca si monitorizare pentru sistemul de alarma, cat si cu functia de oprire a incalzirii/ racirii/ventilatiei in momentul cand se deschide unul din geamuri ducand la economia de energie. Window Wireless Handle Air detectează rapid și fiabil ferestrele deschise, închise sau batante, au un senzor de vibrație încorporat ce detectează dacă cineva forțeaza intrarea și trimite o notificare imediată prin intermediul aplicației, sau porneste alarma sonora din casă. Avem control inclusiv prin ridicarea jaluzelei la deschiderea geamului.

Tot apartamentul este controlat de Miniserver-ul Loxone care permite si accesarea de la distanta a oricarei functii.

Punctul culminant al Loxone este accesul in scara de bloc de la interfonul existent, usa deschizanduse automat in momentul in care te apropii cu telefonul configurat cu aplicatia Loxone impreuna cu o încuietoare smart de la Nuki. Prin utilizarea aplicației Loxone, utilizatorul are control deplin asupra drepturilor de acces. O alarmă este conectată la sistemul de acces, care funcționează mână în mână cu senzorii de prezență.

Întrucât integrarea Loxone a început cu refacerea totala a instalatiei electrice din proiect. Fiecare dispozitiv Loxone este cablat in tablou, ceea ce înseamnă că nu există probleme de comunicare, iar sistemul functioneaza independent local chiar si fara conexiune la internet, aplicatia Loxone este gratuita. 


Te asteptam cu următorul tău proiect de casa smart! Solutii complete pentru proiectele tale de instalatii electrice smart, automatizari, securitate si detectie incendiu 👉 Partener GOLD LOXONE -> OptiX SECURITY SYSTEM SRL, str. George Cosbuc 37, Baia Mare, MM, RO! ☎ 0740 610273 sau 📧 office@optix.ro !

Suport clienti 09 - 17

0740 610273 office@optix.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!