Ce este o casa inteligenta

Ce este o casa inteligenta
O casa inteligenta este o abordare moderna pentru a face o casa mai eficienta, confortabila si sigura. Acest tip de casa foloseste tehnologia avansata pentru a automatiza diverse sisteme si procese din casa, cum ar fi controlul temperaturii, iluminatul, securitatea si multe altele.

Acest tip de casa poate fi controlat prin intermediul unui sistem central sau prin intermediul unei aplicatii pentru telefonul mobil, astfel incat proprietarul sa poata gestiona diferitele sisteme din casa de oriunde s-ar afla. De exemplu, daca pleci de acasa si uiti sa stingi luminile, le poti stinge prin intermediul aplicatiei tale de pe telefonul mobil.

Unul dintre beneficiile unei case inteligente este economisirea energiei. Sistemele de control al temperaturii si iluminatul pot fi programate pentru a se adapta nevoilor tale, astfel incat sa nu consumi mai multa energie decat este necesar. De exemplu, daca esti plecat de acasa pentru o perioada mai lunga de timp, sistemul de control al temperaturii poate reduce temperatura din casa pentru a economisi energie.

O casa inteligenta poate oferi, de asemenea, un nivel crescut de siguranta. Un sistem de securitate avansat poate include senzori de miscare, camere de supraveghere si alarme care pot fi controlate prin intermediul aplicatiei tale de pe telefonul mobil. De exemplu, daca senzorul de miscare detecteaza o miscare neobisnuita in casa ta, poti primi o notificare prin intermediul aplicatiei tale pentru telefonul mobil si poti lua masurile necesare.

Un alt beneficiu al unei case inteligente este controlul conectivitatii. Un sistem de control al casei poate fi conectat la diferite dispozitive din casa, cum ar fi televizoarele, boxele sau chiar aparatele electrocasnice. Astfel, poti controla aceste dispozitive prin intermediul aplicatiei tale pentru telefonul mobil sau prin intermediul sistemului central al casei.

Pe langa controlul temperaturii, iluminatul, securitatea si conectivitatea, o casa inteligenta poate oferi, de asemenea, diverse alte beneficii. De exemplu, poti programa sistemul central al casei sa te trezeasca dimineata cu muzica sau cu o notificare care iti aminteste sa iei medicamentele. Potrivit unor studii, oamenii care locuiesc in case inteligente raporteaza un nivel mai mare de satisfactie si confort decat cei care locuiesc in case conventionale.

Suport clienti 09 - 17

0740 610273 office@optix.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!