Executam instalatii electrice inteligente interioare/exterioare pentru clădiri:
Executam instalatii electrice smart pentru spatii rezidentiale si comerciale! Automatizari porti, automatizari case inteligente, instalatori si furnizori certificati a produselor Smart Home #LOXONE, #iNELS!
OptiX Security System detine atestat ANRE tip B, cu competente de proiectare si executie pentru:
- Instalatii electrice exterioare/ interioare aferente incintelor/ cladirilor civile si cladirilor industriale
- Bransamente electrice aeriene si subterane, monofazate si trifazate, la tensiune nominala de 0,4 kV,
- Instalatie de racordare la joasa tensiune destinata alimentarii cu energie electrica a unui singur loc de consum, executata din reteaua de joasa tensiune sau tabloul/ cutia de distributie a postului de transformare,
- Executare, verificare, masurare prize de pamant, instalatii de legare la pamant si de paratrasnet aferente cladirilor civile si industriale,
- Realizeaza incercari/ masuratori la echipamentele si instalatiile electrice,de joasa tensiune, conform reglementarilor legale din domeniu.
- Lucrari de mentenanta la corpurile de iluminat stradal pietonal si rutier, temporar festiv si ornamental sau ornamental festiv, racordate la instalatiile electrice publice,
- Realizeaza incercari/ masuratori la echipamentele si instalatiile electrice, de joasa tensiune.
Proiectarea instalatiei electrice inteligente
Cel mai important argument in proiectarea atenta a unei instalatii electrice inteligente este siguranta. Stiind cat mai exact ce vrem sa conectam la curent electric si care este consumul aproximat pentru locuinta, evitam surpriza unui scurtcircuit.
Chiar din momentul proiectarii, insemnati in dreptul fiecarei camere, echipamentele electrice sau electronice pe care intentionati sa le achizitionati. Atentie, nu este vorba de achizitii imediate, ci de o proiectare ideala a casei.
Echipamentele sunt de doua tipuri:
Echipamente mari si mici consumatoare de energie. Din prima categorie fac parte produsele precum masinile de spalat, aparatele de aer conditionat, radiatoarele, instalatia pentru cazile cu hidromasaj etc. Acestea au nevoie obligatorie de prize dedicate si, implicit, de circuite separate. Din cea de-a doua categorie fac parte electrocasnicele mici care pot fi arondate aceluiasi circuit electric.
Cum stabilirea numarului de aparate si de prize se afla in relatie directa cu stabilirea numarului de circuite care va trebui sa plece din tabloul electric. Este bine sa stiti ca o separare cât mai judicioasa a acestor circuite este mai sigura. Mai mult, având pentru fiecare priza un circuit separat, in cazul unei defectiuni va fi afectata doar priza respectiva. Treceti pe plan si echipamentele electrice cu functii suplimentare, cum sunt aparatele electrice cu detectoare de miscare pentru garaje, termostate etc.
Iluminat exterior casa inteligenta Smart LED LOXONE
AFDD – Dispozitive de detectare a defectului de arc electric
Dispozitivele electrice de protecție sunt destinate să asigure protecția elementelor de circuit împotriva suprasarcinilor, a scurtcircuitelor sau a lipsei de tensiune. Aparatele electrice de protecție au rolul de a proteja atât echipamentul electric, cât și consumatorii.
Cele mai importante dispozitive electrice de protecție a circuitelor din instalația electrică de joasă tensiune sunt dispozitivele de curent diferențial rezidual, întreruptoarele automate, siguranțele fuzibile, releele de protecție și des- cărcătoarele.
Sunt recunoscute ca eficiente pentru reducerea riscului de foc dispozitivele de curent diferențial rezidual (DDR), care detectează curentul de scurgere și formarea arcului electric spre pământ într-o instalație electrică. Totuși, DDR, ca și siguranțele fuzibile sau întreruptoarele automate, nu pot reduce riscurile de foc electric din cauza formării arcurilor electrice în serie sau în paralel între conductoarele active.
Un defect de arc electric în serie nu implică nici o scurgere spre pământ. Ca urmare, DDR nu poate să detecteze acest tip de defect. Altfel, impedanța defectului de arc în serie reduce curentul de sarcină, fapt care va menține curentul sub pragul de declanșare a întrerup- torului automat sau al siguranței fuzibile. În cazul arcului în paralel între fază și conductorul neutru, curentul este limitat numai prin impedanța instalației. Întreruptoarele automate convenționale nu au fost proiectate pentru arcuri electrice sporadice, care sunt cele mai grave cazuri. Experiența și informațiile disponibile au confirmat că valoarea efectivă a curentului de defect la pământ, cauzat de un defect de arc electric, care este capabil să declan- șeze focul, nu este limitată la frecvența de alimentare 50/60 Hz, dar poate conține un spectru de frecvențe mult mai ridicat, care nu a fost luat în considerare pentru încercarea DDR.
Supratensiunea provocată de întreruperea neutrului într-o instalație trifazată ar putea să antreneze un risc de aprindere a focului. Dispozitivul pentru detectarea arcului electric (AFDD) limitează efectele defectelor de arc electric prin deconec- tarea circuitului atunci când este detectat un defect de arc. AFDD sunt instalate în tabloul de distribuție al unei instalații fixe la originea unuia sau a mai multor circuite finale.
Instalatii electrice inteligente – o necesitate pentru casele și clădirile noastre intr-o lume interconectata cu tehnologii revolutionare care schimba complet modul nostru de a trai. Din ce în ce mai mult, accentul este pus pe economii, siguranță, confort și ușurința controlului.
Odată cu creșterea numărului de tehnologii și echipamente cu care sunt dotate casele și clădirile, au crescut și numărul de sisteme necesare.
Pentru utilizatori este dificil să se orienteze în a utiliza controlerele și tehnologiile individuale care nu comunică reciproc în mod eficient. Aceasta poate conduce la utilizări foarte ineficiente în diversele clădiri. Proiectarea adecvată și eficientă a instalatiei electrice conferă câteva avantaje în comparație cu cablarea standard. O instalatie electrica inteligenta vine la pachet cu un sistem de automatizare centralizat care sa duca la economie si confort:
• prin controlul eficient al sistemelor HVAC puteţi obţine economii de până la 30%;
• controlul luminii vă permite să economisiţi circa 15%;
• puteţi controla confortabil întregul sistem dintr-o singură locaţie – computer, telefon inteligent, tabletă sau panou;
• comanda casei centralizată și de la distanţă, este un mod eficient de a asigura funcţionarea neîntreruptă a clădirii;
OptiX SECURITY SYSTEM SRL vine pe piata cu solutii performante. Specializati in proiectarea, cablarea si instalarea de automatizari, instalații electrice industriale, comerciale si rezidentiale, oferim servicii ce respecta standardele CE. Personal tehnic atestat ANRE pentru execuția de instalații electrice pentru construcții civile și industriale, branșamente aeriene și subterane, la tensiunea nominală de 0.4 KV.
Suntem flexibili si mobili in functie de necesitatile si activitatea desfasurata de fiecare client. Multumim ca sunteti alaturi de noi si va dorim o experienta tehnica deosebita! Pentru indentificarea cat mai buna a solutiilor de care aveti nevoie si personalizarea ofertei, va rugam sa ne contactati!
Instalatii electrice inteligente Maramures. Instalatii electrice civile. Instalatii electrice industriale. Instalatii electrice smart. Instalatii electrice Baia Mare.